Sūrio tortas "London Cheesecake" :)


Hello hello! London London... Gražus miestas su savo skoniu, tradicijom ir karštu oru... :) Nesitikėjau, tačiau ir ten galima rasti varškės, maskarponės sūrio, riebios grietinėlės (ten ji būna net 45 proc. riebumo, ir tai dar ne pati riebiausia =)  ir... labai geros kokybės želatinos! Taigi, dalinuosi anglišku variantu "cheesecake'o" :) Gavosi labai skanus, ypač tinka tokiais karštais orais tiek Lietuvoje, tiek Jungtinėje Karalystėje... ❤️❤️❤️

Ingredientai:
  • 24 g. želatinos;
  • 300 ml. šilto virinto vandens;
  • 180 g. varškės;
  • 125 g. maskarponės sūrio;
  • 100 g. grietinėlės (30-45 rieb.);
  • 3 a.š. medaus su kaupu arba agavos (pagal skonį);
  • 125 g. uogų (šilauogių ir braškių) arba bet kokių kitų mėgstamų uogų, vaisių (be kauliukų);
  • 0,5 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 200 g. sausainių;
  • 90 g. sviesto.
Paruošimas:
  1. Šiam tortukui paruošti mums reikės formelės su išsiimamu dugnu, arba įprastos silikoninės formos - kas kokią turite :) Taigi - paruošiame formą. 
  2. Smulkintuvu (blenderiu) susmulkiname sausainius (naudojau "Rich Tea" sausainius, labai gerai trupa ir labai tinka tortuko pagrindui) :)



  3. Sviestuką pasiimame iš šaldytuvo ir sutarkuojame ant "burokėlių tarkos". Gerai išmaišome su susmulkintais sausainiukais. P.S. - galite į masę įdėti mėgstamus riešutukus (juos irgi susmulkinkite prieš tai, arba juodo šokolado gabaliukus). 
  4. Gautą masę išdėliojame ant formos, ją reikia gerai įspausti, kad gautųsi tolygus pagrindas. Pašauname į šaldytuvą kol ruošime maskarponės sluoksnį.
  5. 300 ml. šiltame virintame vandeny ištirpiname želatiną - pašildome ant mažos ugnelės nuolat maišydami kol visiškai ištirps (tik neleidžiame užvirti!!!). Kai ištirps - leidžiame biski atvėsti. 
  6. Tuo metu plaktuve suplakame grietinėlę iki standžių putų, įdedame varškę, maskarponės sūrį, medų arba agavą, vanilės ekstraktą, ir pusę ištirpintos želatinos. Viską gerai suplakame ir gautą masę išpilame ant tortuko pagrindo. Pašauname į šaldytuvą kol sustings (~30 min.).

  7. Kai maskarponės sluoksnis sustingo - gražiai išdėliojame ant jo Jūsų mėgstamas uogas (galite naudoti ir supjaustytus mėgstamus vaisius). Gautą paveikslą užpilame likusia želatina. P.S., prieš užpilant - želatiną galite pasaldinti agava (arba cukrumi, jeigu dar jo neatsisakėte...).
  8. Viską pašauname vėl į šaldytuvą porai valandų (geriausia - palikti nakčiai). 
  9. Paskui atsargiai ištraukiame iš formos (formos kraštus galima pašildyti šiltu rankšluostuku iš visų pusių, kad tortas lengviau išsiimtų).
Skanaus! =) 

Štai toks mums grožis gavosi... 














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI