Šiandien pasidalinsiu įspūdžiais, kaip gaminau migdolų riešutų "pieną". Anksčiau kavai balinti pirkdavau "Alpro" migdolinį gėrimą be cukraus, bet seniai norėjau pabandyti pasigaminti migdolinį pieną pati. Tai yra labai paprasta, o skonis (taip pat ir kavos skonis užbalinus šiuo pienuku) tiesiog tobulas :) Kas nėra bandęs pasigaminti šio gėrimo - prašom instrukcija :)
Jums reikės:
- 300 g. migdolų;
- apie 1 litrą vandens.
- Iš vakaro paruoškite riešutukus (tegul atsigaivina :) - išplaukite ir užpilkite vandenuku, palikite per naktį.
- Kai riešutukai išbrinks - praskalaukite juos, seną vandenuką išpilkite ir į plaktuvą įpilkite 1 l. vandenuko (aš naudojau "Neptūną").
- Įdėkite į vandenuką riešutus ir viską sumalkite iki vientisos masės.
- Toliau pasiimkite dubenėlį (kuriame tilptų visas pienukas) ir marlę (aš pirkau vaistinėje).
- Į marlę įpilame sumaltus riešutus ir išspadžiame kaip parodyta paveikslėlyje.
- Išspaudžiame visus "riešutukus" ir perpilame į patogų indą. Vualia - migdolinis pienas paruoštas! :) Tiesa galite tirštumą (riebumą) reguliuoti įpildami daugiau ar mažiau vandenuko.
Skanaus! :)
O štai ir balinta kava :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą