Migdolinis pienas


Šiandien pasidalinsiu įspūdžiais, kaip gaminau migdolų riešutų "pieną". Anksčiau kavai balinti pirkdavau "Alpro" migdolinį gėrimą be cukraus, bet seniai norėjau pabandyti pasigaminti migdolinį pieną pati. Tai yra labai paprasta, o skonis (taip pat ir kavos skonis užbalinus šiuo pienuku) tiesiog tobulas :)  Kas nėra bandęs pasigaminti šio gėrimo - prašom instrukcija :) 

Jums reikės:
  • 300 g. migdolų;
  • apie 1 litrą vandens.
Paruošimas: 
  1. Iš vakaro paruoškite riešutukus (tegul atsigaivina :) - išplaukite ir užpilkite vandenuku, palikite per naktį. 
  2. Kai riešutukai išbrinks - praskalaukite juos, seną vandenuką išpilkite ir į plaktuvą įpilkite 1 l. vandenuko (aš naudojau "Neptūną").
  3. Įdėkite į vandenuką riešutus ir viską sumalkite iki vientisos masės. 

     
  4. Toliau pasiimkite dubenėlį (kuriame tilptų visas pienukas) ir marlę (aš pirkau vaistinėje).
  5. Į marlę įpilame sumaltus riešutus ir išspadžiame kaip parodyta paveikslėlyje.

  6. Išspaudžiame visus "riešutukus" ir perpilame į patogų indą. Vualia - migdolinis pienas paruoštas! :) Tiesa galite tirštumą (riebumą) reguliuoti įpildami daugiau ar mažiau vandenuko.
Skanaus! :)

O štai ir balinta kava :) 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI