Seniai žadėjau pasidalinti naminės granolos receptuku, tad pažadą tesiu :) Granola - labai skani ir maistinga. Tinka pusryčiams, priešpiečiams. Ji valgoma kaip viena, taip ir su jogurtu, kefyru, pienu, maskarponės sūriu, kokosiniu jogurtu, migdoliniu pienu ir t.t. Granola galima skaninti desertus, įprastas košes, o iš pačios granolos ruošti sveikuoliškus batonėlius, netgi "tinginį" :)
Pastaruoju metu granola tapo labai populiariu patiekalu. Ją galima pirkti parduotuvėse, tačiau į jos sudėtį dažniausiai įeina visokių nepageidaujamų priedų - nuo cukraus iki E... O galima tiesiog nepatingėti ir pasigaminti šį stebuklą patiems.
Iš tikrųjų granolą pagaminti yra labai paprasta - tereikia Jūsų mėgstamiausių viso grūdo dribsnių (pvz., avižinių, grikių, ryžių ir t.t.), mėgstamiausių riešutų, sėklų, džiovintų vaisių, uogų. Vienuose receptuose rašo, kad granolos gaminimo laikas 2 val. 120 C orkaitėje (gan ilgai sakyčiau), kitose 180 C 20 min. Galite rinktis patys ir tai bus Jūsų granola :)
Šiame straipsniuke pasidalinsiu savo mėgstamiausios, mylimiausios, nuostabiausios Granolos receptuku, kuri man yra tiesiog tobula :)
Ingredientai:
- 300 g. viso grūdo avižinių dribsnių (naudoju "Malsena");
- 45 g. linų sėmenų;
- 55 g. saulėgrąžų sėklų;
- 40 g. moliūgo sėklų;
- 20 g. kokoso drožlių/dripsnių arba sezamo sėklų;
- 10 g. cinamono (galite keisti kardamonu, arba juos pamaišyti);
- 100 g. migdolų riešutų;
- 100 g. lazdynų riešutų;
- 2 v.š. kokoso aliejaus;
- 10 g. džiovintų goji uogų;
- 10 g. džiovintų spanguolių;
- 10 g. džiovintų razinų;
- agavos sirupo pagal skonį.
- Goji uogas, spanguoles ir razinas idedame atskirai į indelį, išplauname.
- Kitame inde sumaišome visus ingredientus išskyrus razinas, goji uogas ir spanguoles.
- Išklojame skardą kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome būsimą granolą ant kepimo popieriaus;
- Įdedame į orkaitę 15 min. 170-180 C.
- Atidarome orkaitę, pamaišome granolą ir ant viršaus išdėliojame uogas ir razinas, įdedame atgal dar 7-10 min.
- Kad granola paruošta sprendžiu pagal riešutukų skanumą - jeigu tinka riešutukų apkepimo laipsnis, tuomet viskas paruošta, jeigu ne - palaikome dar.
- Kai granola paruošta - išimame ją iš orkaitės (priešingu atveju rizikuojate, kad ji dar labiau apkeps).
- Kai granola atvės - sudedame į biriems produktams skirtą indą - sandarame inde ji išliks traški ir skani.
Skanaus!!! :)
Vėliau žadu įkelti Granolos "tinginio" receptuką. Jeigu nenorite praleisti skanių receptukų - spauskite "prenumeruoti" (tinklapio viršuje) tuomet gausite receptuką tiesiai į savo el.paštą.
P.S., apačioje galite palikti komentarą, pasidalinti savo granolos receptuku ar pastebėjimais! :)
Gražaus šeštadienio ir ačiū, kad skaitote!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą