Sriubų mėgėjams puikus pasiūlymas - cukinijų-brokolių sriuba su jautienos kukuliais, naminiu sultiniu ir žalumynais. Šios skanios sriubos paslaptis glūdi 3-juose dalykuose: pirma - naminis sultinys, kuris virė virš 9 val. su šaukšteliu acto, kad išgauti daugiau mineralų, antra - tai lengvai apkepti svogūnai ir morkos ant Ghi sviestuko, ir trečia - sriuba be bulvių (jos suteikia sriubai visai kitokį skonį, taip pat turi įtakos greitesniam rūgimo procesui).
Taigi, Jums reikės šių ingredientų:
Sultiniui:
- Jautienos arba veršienos kulninės (sultiniui paruošti)
- 3 l. vandens (pagal poreikį įpilti daugiau vandens, kol virs)
- 2 vnt. lauro lapų
- druska, pipirai
Sriubai:
- 200 g. malto jautienos kumpio (kukuliams paruošti)
- 1 vnt. kiaušinio
- 20 g. basmati ryžių
- 1 vnt. cukinijos (~ 700 g.)
- 1/2 brokolio
- 1 vnt. morkos
- 2 vnt. vid. svogūnų
- šviežių žalumynų (krapų, petražolių, raudonėlių, svogūnų lakštų)
- 2 l. vandens (+/- priklausomai nuo mėgstamo sriubos tirštumo)
- 2 a.š. Ghi sviesto
- 2 vnt. lauro lapelių
- 1 ą.š. kmynų vaisių
- druska, pipirai (pagal skonį)
Paruošimas:
Sultinio paruošimas: Neišsigąskite, kiekvieną kartą ruošti sriubai nereikės 9 val. :) Vieną kartą paruošiate sultinį (pvz., per išeigines, kurią dieną būnate ilgiau namuose). O sultiniui išvirus ir atvėsus galima jį išpilstyti į ledukams skirtą šaldymo formą ir užšaldyti. Kitus kartus gaminant sriubą - tiesiog iš šaldiklio pasiimkite porą kubelių natūralaus sultinio. Taigi, pasiimam jautienos arba veršienos kulninę ir įdedame į didelį puodą su vandenuku, palaukiame kol užvirs, išpilame visą vandenį, praskalaujame ir įpilame naują vandenuką, kuriame sultinys virs ilgai... Vandens turi būti daug, kadangi ilgai turės pavirti. Virti ant mažos ugnies - kuo ilgiau virsite - tuo geriau, tuo daugiau mineralų bus išgauta. Būtinai reikia įpilti 1-2 a.š. acto (geriausia obuolių, bet galima ir kitokį). Į sultinį įdėkite lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos pagal skonį. Sultiniui išvirus - paliekame atvėsti, dalį išpilstome į formelę ir užšaldome, o likusią dalį panaudojame sriubai.
Sriubos paruošimas: įpilame vandens, įberiame juodųjų pipiriukų, lauro lapų, kmynų, druskos pagal skonį, įpilame sultinio ir užviriam. Paruošiame jautienos kukulius: sumaišome faršą, mėgstamus prieskonius, kiaušinį ir ryžius, suformuojame kukulius - dalį įdedame į verdančią sriubą. P.S., jeigu gavosi daugiau - padedame į šaldiklį - kitam kartui nereikės ruošti :) Apkepame supjaustytus svogūnus ir morką ant Ghi sviestuko ir įdedame į sriubą. Paviriame 20 min. ir galiausiai įdedame supjaustytus brokolius ir cukiniją (~10-12 min.). Vualia, sriuba paruošta - įpilame, pagardiname žalumynais...
Skanaus ir būkite sveiki! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą