Pagal Jūsų prašymą - dalinuosi šio spalvingo ir žaismingo tortuko receptu! :) Skanus, naudingas, pakeliantis nuotaiką tortukas praskaidrins Jūsų nuotaiką šiomis lietingomis dienomis :)
P.S., tortukas paruoštas atsižvelgiant į savo gydytojos chirurgės rekomendacijas įtraukti į mitybą plaktą grietinėlę ir želatiną =)
Let's go! ;)
Ingredientai:
- 1 vnt. mango;
- 150 g. mėlynių;
- 180 g. varškės (0,5 rieb., bet galima ir riebesnę);
- 150 ml. grietinėlės;
- 40 g. želatinos;
- 200 ml. šilto virinto vandens (želatinai);
- 50 g. avižinių dribsnių;
- 2 vnt. prinokusių bananų;
- 2 a.š. citrinų sulčių;
- 1 v.š. migdolinių miltų
- 2 v.š. medaus
- keletas braškių (arba kitų uogų) papuošimui
Paruošimas:
- Paruošiame želatiną - šiltame virintame vandenuke ant mažos ugnies ištirpiname želatiną (neužviriam).
- Nulupam mango, supjaustome (P.S., kauliuką išmetam =D
- Sublendaruojam mango su 100 ml. ištirpintos želatinos (tiesiog pusę paruoštos želatinos įpilame į sutrintą mango) ir viską sublendaruojame.
- Išpilam į tortui skirtą formą.
- Pastatome į šaldytuvą kol sustings.
- Ruošiame tortuko padą - sutriname bananą, įpilame citrinos sulčių, įdedame avižinių dribsnių, migdolų miltų ir viską gerai išmaišome.
- Išklojame kepimo popieriumi kepimui skirtą formą, suformuojame paduką ir pastatome 30 min. 180 C įkaitintą orkaitę. P.S. Tortą galima daryti ir be pado arba naudoti biskvitinį padą (žr. kitų tortų receptukus čia).
- Kol būsimojo torto pagrindas kepa, o viršutinis sluoksnis stingsta - ruošiame mėlynių sluoksniuką. Pirmiausią - suplakame grietinėlę, įdedame varškę, medų, mėlynes ir likusią želatinos dalį. Viską gerai sublendaruojame.
- Supilame mėlynių sluoksnį ant sustingusio mango sluoksnio ir pašauname į šaldytuvą.
- Kai torto pagrindas iškeps - "panardiname" jį mėlynių sluoksne. Štai ir viskas - į šaldytuvą porai valandų.
- Tortukui sustingus - atsargiai atitraukiame formos kraštus nuo torto, paskui padarom "upside down" ant tortui skirtos lėkštės ir gražiai papuošiam :)
Skanaus ir į sveikatą! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą