Sriubos - tai labai skanus ir naudingas mūsų organizmui patiekalas. Daržovių sriubose daug vitaminų, sriubos turi teigiamą poveikį virškinimo sistemai, o maistinės medžiagos greitai įsisavinamos, neapsunkina organizmo.
Gaminant šį nuostabų patiekalą svarbu įvertinti daržovių virimo laiką, kad daržovės nepervirtų ir neprarastų savo naudingų savybių ir neapsunkintų virškinimo sistemos (nes pervirtos siurbos daro būtent tai). Sriubos ingredientus reikia dėti pagal jų virimo eiliškumą (žr. Produktų gaminimo/virimo laikas). Taip pat yra žinoma, jeigu trumpai apkepsite daržoves prieš įdedant jas į sriubą, jos išsaugos daugiau vitaminų. Apkepimui reikėtų naudoti arba kokoso sviestą, arba lydytą Ghi sviestuką (jie atlaiko labai aukštą temperatūrą ir yra iš organizmui naudingų riebalų sąrašo).
Pažymėtina, kad sergant peršalimo ligomis - vištienos buljonai kartu yra ir maistas, ir simptomus malšinantis vaistas.
Gaminant šį nuostabų patiekalą svarbu įvertinti daržovių virimo laiką, kad daržovės nepervirtų ir neprarastų savo naudingų savybių ir neapsunkintų virškinimo sistemos (nes pervirtos siurbos daro būtent tai). Sriubos ingredientus reikia dėti pagal jų virimo eiliškumą (žr. Produktų gaminimo/virimo laikas). Taip pat yra žinoma, jeigu trumpai apkepsite daržoves prieš įdedant jas į sriubą, jos išsaugos daugiau vitaminų. Apkepimui reikėtų naudoti arba kokoso sviestą, arba lydytą Ghi sviestuką (jie atlaiko labai aukštą temperatūrą ir yra iš organizmui naudingų riebalų sąrašo).
Pažymėtina, kad sergant peršalimo ligomis - vištienos buljonai kartu yra ir maistas, ir simptomus malšinantis vaistas.
Sriubos - universalus patiekalas, tinkantis kaip pietums, taip ir priešpiečiams, pavakariams ar vakarienei. Į sriubą nerekomenduočiau dėti bulvių, kadangi jos sutrumpina sriubų galiojimo laiką, yra labai krakmolingos ir kiek teko skaityti literatūroje - sukelia organizme uždegiminius procesus.
Toliau pateiksiu savo mėgstamiausių sriubų receptukus. Skanaus ir būkite sveiki!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą