Idėja pietums: orkaitėje keptas "Apelsininis viščiukas" su cukinija ir obuoliais

Orkaitėje kepta vištiena su įdaryta cukinija, pilno grūdo makaronais ir daržovėmis


Šiandien pas mus pietums - orkaitėje keptas "apelsininis viščiukas" su cukinija, įdaryta obuoliais ir "cherry pomodoro" :) Iš karto atsiprašysiu vegetarų, jeigu skaitote šį receptuką, nežiūrėkite į viščiuką 😇👀 tiesiog paimkite sveiką idėją su cukinijos žiedais, įdarytais obuoliuku ir pomidoru (tikrai labai skanu).  Kas valgo mėsitę - puiku, jeigu turite galimybę viščiuką pirkti iš ūkininkų arba ekologišką, užaugintą be hormonų ir antibiotikų (kiek žinau "IKI" parduotuvėje yra pirkti vištieną be antibiotikų, taip pat "RIMI" parduotuvėje yra ūkininkų kampelis su namine vištiena). 

Taigi, šiam iš tikrųjų skaniam patiekalui man prireikė šių komponentų:

  • 1,5 kg. viščiuko (tinka tiek broileris, tiek kukurūzinis) 
  • 260 g. žiedais supjaustytos cukinijos
  • 660 g. obuolių 
  • 90 g. "cherry" pomidorų (5 vnt.)
  • tuščias stiklinis butelys (pvz., nuo alaus)
  • vandenukas (buteliui užpildyti)
Marinatui:
  • pusės apelsino sulčių
  • 2 a.š. ciberžolės miltelių
  • 2 a.š. saldžiųjų paprikų miltelių
  • 1 a.š. česnako granulėmis
  • 2 a.š. lydyto sviestuko
  • 1 a.š. raudonėlių
  • druska, malti juodieji pipiriukai pagal skonį 

Paruošimas 

Nuplaunam viščiuką (p.s. plaukite inde, stenkitės nesitaškyti vandenuku plaunant, nes kyla grėsmė dėl salmonelių genties bakterijų patekimo į Jūsų virtuvę:}. 

Paruošiame  marinatą: išspaudžiame pusės apelsino sultis, įdedame ciberžolės, paprikos, česnako, raudonėlių prieskonius, druską, pipiriukus, lydytą sviestą, viską gerai išmaišome ir įtriname viščiuką. Išklojame skardą kepimo popieriumi ir "pasodiname" viščiuką ant švaraus stiklinio buteliuko, pripilto vandens. 

Toliau ruošiame įdarytą cukiniją: nuplaunam, nulupam žievelę (joje dažniausiai kaupiasi pesticidai ir kiti chemikalai, kuriais daržovės buvo apipurkštos). Supjaustome cukiniją 1,5-2 cm žiedais ir išdėliojame ant kepimo popieriaus aplink viščiuką. Nuplaunam obuolius, perpjaunam perpus, išimam viduriuką su kauliukais ir įdedame į kiekvieną cukinijos žiedelį. Nuplauname pomidorus, perpjauname perpus ir į kiekvieną obuoliuką įdedame po pusę pomidoro. 


Viską pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių vienai valandai (viršus-apačia programa), jeigu norite, kad vištiena būtų traški - dar 5 min. palaikykite skrudinimo režime. 

Štai ir viskas. Gražiai išdėliojame ant lėkštučių... Pridedame salotų, gražgarsčių ar špinatų, pasirinktinai kitą garnyrą ir... Skanaus!!! :) Nuotraukoje pavaizduotą vieną porciją sudarė 83 g. vištienos, 50 g. virtų pilno grūdo makaronų, 10 g. gražgarsčių, 10 g. orkaitėje keptų morkų, 23 g. keptų batatų (saldi bulvė), 14 g. kalamata alyvuogių ir 3 g. alyvuogių aliejaus.

P.s., skaičiau, kad vištieną nerekomenduojama valgyti dažniau kaip du kartus į savaitę. Stenkimės paįvairinti savo racioną, įtraukiant  žūvytę, raudoną mėsą... Valgykime daugiau daržovių  💖💖💖 bbūbū
ir būkime sveiki! 

Ačiū, kad skaitote 😘

Jeigu kilo klausimų - rašykite komentarą! :)

P.s.,  kas skaičiuoja kalorijas ar angliavandenius - toliau pateikiama patiekalo vieno porcijos maistinė vertė (foto viršuje). 

MAISTINĖ VERTĖ 

Energinė vertė398,68 Kcal
Angliavandeniai29,31 g
Riebalai15,95 g
Baltymai 29,87 g



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI