Skani idėja savaitgaliui: Citrininis sūrio tortas su juoduoju šokoladu ir serbentais


Taigi taigi, pagaliau savaitgalis! :) Norisi, kad jis būtų saulėtas, pilnas įspūdžių, meilės ir skanumėlių! Šiandien siūlau pagaminti ir paskanauti su kava arba arbata Citrininį sūrio tortą - skanus ir švelnus, šį kartą biski kaloringesnis, bet maistingas ir naudingas :) Gavosi iš tiesų skanus, iki vakaro nebeliko :)))

Ingredientai:
  •  360 g. varškės (2 pakeliai po 180 g., naudojau 0,5 riebumo)
  • 100 ml grietinėlės (30 proc. rieb.) (galima keisti kokosų pienu, bus netoks riebus :)
  • 5 a.š. medaus arba agavos 
  • 125 g. uogų (naudojau juod. serbentus)
  • 25 g. želatinos
  • 30 g. aguonų
  • 1/2 citrinos sulčių (šviežiai spaustų) 
  • 80 g. juoduojo šokolado (virš 80 proc. kakavos)
  • 1 vnt. citrinos (torto pagražinimui)

Gaminimas:

Iš pradžių šiltame virintame vandenyje ištirpinam želatiną - pakaitinama ant mažos ugnies, kad neliktų gumuliukų (tik žiūrėkite, kad neužvirtų). Želatinai ištirpus, duodame biski atvėsti, tuo metu paruošiame varškės masę. Želatiną galima keisti agaru, tačiau gali skirsis tortuko konsistencija. 

Varškės masė:  suplakame grietinėlę. Atskirame indelyje sublendaruojame varškę su medumi (arba agavos sirupu) ir pusės citrinos sultimis, tada įdedame plaktą grietinėlę (arba kokosų pieną), sublendaruojame, galiausiai supilame ištirpintą želatiną. Viską gerai sumaišome. Į silikoninę tortams/pyragams skirtą formą pirmiausiai sudedame uogas. Naudojau juoduosius serbentus, bet galima ir kitas šaldytas arba šviežias uogytes - šilauoges, mėlynes, braškes... Ant uogų supilame varškės masę ir pabarstome aguonomis.



Toliau ruošiame "karštą šokoladą" būsimo tortuko pagrindui. Ant mažos ugnies ištirpiname plytelę juodojo šokolado - jis laikomas sveikuolišku saldumynų variantu, jeigu kakavos yra ne mažiau kaip 72 proc. Tokiame šokolade yra ir ląstelienos :) Šiam tortukui naudojau HEIDI šokolado plytelę (ne mažiau kaip 85 proc. kakavos). 


Taigi, mažame puode ant silpnos ugnies ištirpiname juodą šokoladą, biski įpilame virinto vandenuko, kad šokoladas būtų skystesnis ir lengviau būtų jį išpilti ant torto. Visą laiką maišome, kad neprisviltų. Kai "karštas šokoladas" paruoštas, šaukšteliu paskirstome jį ant aguonų. 



Pašauname kelioms valandoms į šaldytuvą. Dariau iš vakaro, ryte buvo gražiai sustingęs. Ištraukiam atsargiai, kad kraštai liktų gražūs. Pagražiname citrinos griežinėliais. Kas mėgsta - galima pabarstyti kardamonu. Skanaus! :) 






MAISTINĖ VERTĖ (100 g)

Energinė vertė199,31 Kcal
Angliavandeniai9,81 g
Baltymai14,72 g
Riebalai11,58 g

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI