Riešutų sviestas labai skanus, maistingas ir kaloringas. Jį galima dėti į košes, kokteilius, kepinius, desertus, padažusm netgi į mėsos patiekalus :) Šiame straipsniuke papasakosiu kaip darau riešutų sviestą. Iš tikrųjų nieko sudėtingo, tačiau parduotuvėje toks sviestas kainuoja 7,99 Eur (170 g.), už šiuos pinigėlius Jus galite įsigyti 450 g. riešutų toje pačioje parduotuvėje ;)
Anakardžių riešutuose gausu mineralų ir sveikųjų riebalų, kurie yra labai naudingi mūsų sveikatai.
Aš perku 150 g. riešutų, tiek pat pasidarau sviestuko. Skanus derinys 50/50 anakardžių ir lazdinų riešutų sviestukas. Paruošimo procesas toks pat kaip ir šio sviestuko.
Ingredientai:
Anakardžių riešutuose gausu mineralų ir sveikųjų riebalų, kurie yra labai naudingi mūsų sveikatai.
Aš perku 150 g. riešutų, tiek pat pasidarau sviestuko. Skanus derinys 50/50 anakardžių ir lazdinų riešutų sviestukas. Paruošimo procesas toks pat kaip ir šio sviestuko.
Ingredientai:
- 150 g. anakardžių riešutų
Paruošimas
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudedame išplautus riešutus, įdedame į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Pakepame apie 13 min. (priklausomai kokį sviestuką norite turėti - labai rudą ar šviesesnį - palaikykite keletu min. daugiau ar mažiau). Kai riešutukai gražiai paruduos - išimkite, biski palaukite kol atvės ir sumalkite viską trintuvu-smulkintuvu tol, kol pamatysite sviestą (pamalus ilgiau, gausis kremas).
Šis sviestukas gaunasi labai saldus, skanus, jį galima paskaninti cinamonu, kardamonu.
Skanaus!
Šis sviestukas gaunasi labai saldus, skanus, jį galima paskaninti cinamonu, kardamonu.
Skanaus!
MAISTINĖ VERTĖ (100 g/ml)
Energinė vertė | 628,00 Kcal |
Angliavandeniai | 18,90 g |
Baltymai | 20,60 g |
Riebalai | 51,30 g |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą