Idėja pietums: Baklažanų lazanija


Hola hola! Šiandien Jums pasiūlysiu kiek neįprastą patiekalą - baklažanų lazaniją. Baklažanas - yra labai rimta daržovė (arba uoga - taip jį vadina biologai). Baklažanas gali būti naudojamas kaip pagrindinis patiekalas vietoj mėsos arba žuvies. Jame gausu vitaminų (B grupės, A, C, PP, E, K), makroelementų (kalio, magnio, chloro, natrio, kalcio, cinko ir kt.), mikroelementų (ftoro, geležies, vario, jodo ir kt.), pektino, ląstelienos, netgi yra biski nuodų (nikotino ir solanino) - bet jų yra ant tiek mažai, kad tikrai nekenkia organizmui :) Baklažanas turi daug naudingų organizmui savybių, pvz., sumažina širdies ligų riziką, didina kraujagyslių sienelių elastingumą, normalizuoja organizmo vandens balansą ir inkstų darbą, stiprina kaulus, mažina svorį ir t.t. Taigi, įtraukime šią daržovę-uogą į savo racioną dažniau :) 


Baklažanų lazanijai paruošti Jums reikės šių ingredientų:
  • 2 vnt. baklažanų (72o g.)
  • 3 vnt. vidutinio dydžio morkų (300 g.)
  • 1/2 saldžiosios paprikos (140 g.)
  • 4 vnt. didelių svogūnų (700 g.)
  • 1/2 vnt. brokolio (galima naudoti žiedinį kopūstą kartu arba vietoj) (~200 g.) 
  • lazanijos lakštų
  • 1 a.š. ciberžolės 
  • 3 skiltelės česnako 
  • druska, pipirai pagal skonį
  • mocarella sūris 
  • 3 a.š. Ghi sviesto
  • vanduo
Paruošimas

Šį patiekalą geriau gaminti stikliniame arba emaliuotame kepimui skirtame inde, kadangi bus vandenuko. Paruošiame daržoves: nuplauname baklažanus ir brokolius, nuskutame morkas, nulupame svogūnus ir česnaką, nuplauname. Griežinieliais supjaustome morkas, baklažanus, stambiai supjaustom brokolius ir pasmulkiname paprikas. Baklažanus su brokoliais sumaišome dideliame inde kartu su druska, pipirais, išspaustu česnaku ir ghi sviestuku - paliekame "pasimarinuoti". Svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepame ant ghi sviestuko, įdedame ciberžolę.

Ruošiame lazaniją: į kepimo indą įpilame biski vandenuko, sudedame lazanijos lakštus, ant jų išdėliojame morkų griežinėlius ir paprikas.


Vėl sudedame lazanijos lakštus, ant jų - pusę apkeptų svogūnų ir išdėliojame baklažanų griežinėlius.





Tada vėl sudedame lazanijos lakštus ir galiausiai - likusius kepintus svogūnus, supjaustytą mocarellą ir brokolius. Viršus turėtų būti visas uždengtas, kad nesimatytų lazanijos lakštų! :) Įpilame dar vandenuko (kad indas iki pusės būtų apsemtas). Ant indo sandariai uždedame folijos lapelį.


Viską pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių (režimas viršus-apačia) 30 min., tada nuimame foliją nuo indo ir apkepame dar 30-40 min., kol viršus gražiai apskrus. 

Supjaustome baklažanų lazaniją ir išdėliojame gražiai ant lėkštučių. Garnirui tinka avokadas, pomidoriukai, labai skanu su grietine (kas valgo).  Skanaus! :)  




Supjausčius lazaniją, man gavosi 12 porcijų (vienas gabaliukas 4x8 cm), toliau pateikiama vienos porcijos maistinė vertė. 

MAISTINĖ VERTĖ (100 g/ml)


Energinė vertė159,58 Kcal
Angliavandeniai26,98 g
Baltymai6,32 g
Riebalai3,68 g






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI