Šiandien siūlau paskanauti "Tinginio" iš granolos, laaaabai tinka prie kavos ar arbatos :) Gavosi labai labai skanus ! Ingredientai naturalūs, tačiau nereikėtų padauginti, kadangi į sudėtį įeina sviestukas. Beje, šis variantas daug sveikesnis, negu įprastas tinginys, kuris ruošiamas iš sausainių (šiai dienai neradau nei vieno "Gaidelio" tipo sausainio parduotuvėje, kad būtų be cukraus, be palmių riebalų ir pan.). Tad jeigu mėgstate sveikuoliškai pasmailyžiauti - šis variantas kaip tik Jums ;)
Dalinuosi paprastu receptuku
Ingredientai:
- 160 g. granolos;
- 100 g. svieto;
- 3 a.š. kakavos.
- 50 g. goji uogos;
- 50 spanguolių;
- 2 a.š. migdolų riešutų miltų, arba kokoso drožlių;
- agavos sirupo arba medaus pagal skonį.
Paruošimas:
- Ištraukiame sviestuką iš šaldytuvo. Paliekame, kol suminkštės arba, kad procesą pagreitinti - patarkuojame jį ant "burokėlių tarkos".
- Viską gerai išmaišome. Granolos kiekį galite reguliuoti, jeigu norite didesnio "tinginio" - atitinkamai didinkite produktų kiekio proporcijas.
- Paruošiame silikonine formelę (naudojau duonos kepimui skirtą formą).
- Tolygiai paskirstome būsimą "tinginį" ant formos, gerai prispaudžiam.
- Ant viršaus pabarstome migdolų miltais arba kokoso drožlėm ir pašauname į šaldytuvą porai valandų.
- Išimam "Tinginuką" iš formos ir gražiai supjaustome. Štai ir viskas. Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą