Turėjau progą pagaminti šį skanų vanilinį sūrio tortuką su braškėmis. Šį kartą tortuko pagrindą sėkmingai pakeitė saulėje džiovinti abrikosai. Tinka pusryčiams ir (arba) priešpiečiams, prie kavos ar arbatos, prie progos ar be jos :)
Dalinuosi savo receptuku =)
Ingredientai:
- 400 g. maskarponės sūrio;
- 180 g. varškės (viena plytelė 0,5 rieb);
- 200 g. braškių (papuošimas);
- 100 ml. kokosų pieno;
- 30 g. želatinos;
- 300 ml. virinto šilto vandens (želatinai).
- medaus arba agavos pagal skonį;
- 1 a.š. maltos vanilės;
- 1 a.š. citrinos sulčių.
Paruošimas:
- Kaip visada - paruošiame silikoninę formą, skirtą tortams (iš karto pastatome ją ant kieto pagrindo, su kuriuo kartu galima bus "perkelti" ją į šaldytuvą).
- Ištirpiname visą želatiną virintame vandenuke maišydami (galima ant mažos ugnies biski pakaitinti, tik neužvirti). Įpilame 1 a.š. citrinos sulčių ir 1 a.š. agavos.
- Išplauname braškes, skersai supjaustome, įpilame į formą 2 mm. storiu ištirpintą želatiną ir išdėliojame supjaustytas braškes kaip mozaiką ant silikoninės formos.
- Šaukštelių užpilame želatiną ant braškių, kad jos pasidengtų apie 1 mm. ištirpinta želatina ir pašauname į šaldytuvą.
- Kol viršutinis tortuko sluoksnis stingsta - ruošiame vanilinį sluoksnį. Kokteiliniame plaktuve išmaišome maskarponės sūrį, varškę, kokosų pieną, vanilę kartu su likusia dalimi želatinos, įdedame medaus (arba agavos) pagal skonį (P.S., saldumą reguliuokite patys - ragaukite išmaišę, jeigu mėgstate saldžiau - dėkite daugiau medaus (arba agavos).
- Viską suplakę išpilstome ant sustingusio braškių sluoksnio.
- Dabar išplauname saulėje džiovintus abrikosus (galima juos prieš tai pamirkyti, jeigu norite minkštesnių).
- Supjaustome juostelėmis ir išdėliojame ant vanilinio torto sluoksnio - tai bus mūsų pagrindas.
- Pastatome mažiausiai porai valandų į šaldytuvą (geriausia per naktį palikti).
- Prieš išimdami tortuką atsargiai atskiriam kraštus nuo formos, kad niekas nepriliptų.
- Išimam tortuką "upside down" būdu, t.y. ten kur buvo viršus, bus apačia - uždedame ant formos viršaus tortui skirtą lėkštę, ir apverčiam (padarom "upside down" :)
P.S., jeigu Jums patiko tortukas - pasidalinkite receptuku su draugais!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą