Varškės tortas "Vyšnia"



Šiandienos tortukas pasitelkus fantaziją - vyšnių ir varškės kompozicija su šokoladiniu-kokosiniu pagrindu. Gavosi skanus ir gaivus. Vyšnių megėjams - prašome išbandyti šį receptuką - Jums tikrai patiks :) P.S., pati nemėgstu varškės, bet tokio tortuką gabaliuką mielai suvalgau, tad jeigu turite panašių atvejų šeimoje (pvz., vaikus, kurie nemėgsta varškės) - galite pasigaminti tokį varškės variantą. Tinka ir šventinei progai, ir važiuojant į svečius prie arbatos ar kavos, ir tiesiog pamaloninti savo namiškius ;)  

Ingredientai:
  • 360 g. varškės (naudojau 9 proc. pusriebę "Žemaitijos");
  • 200 ml. grietinėlės (galite mažinti kiekį, bus netoks riebus);
  • 1 a.š. trintos vanilės;
  • 2 v.š. medaus;
  • 30 g. želatinos (kiekvienam sluoksniui po 10 g.);
  • 300 ml. šilto virinto vandens (želatinai ištirpinti);
  • +/- 300 g. vyšnių be kauliukų (priklausomai nuo torto formos dydžio daugiau ar mažiau);
  • 100 ml. kokosų pieno;
  • 3 a.š. kokosų aliejaus;
  • 7 v.š. kokosų drožlių;
  • 2 v.š. kakavos miltelių;
  • agavos sirupas (pagal skonį).
Paruošimas:
  1. Paruošiam silikoninę formą. 
  2. Ištirpiname želatina šiltame virintame vandenuke (jeigu reikia - pakaitiname ant silpnos ugnelės, tik ne užviriame), įdedame 1 a.š. agavos sirupo, gerai išmaišome.
  3. Naudojau namines vyšnias, kauliukai labai lengvai išsiima smeigutuko pagalba (žr. pav.) - ant vyšnios padaromas kryžiuko formos įpjovimas ir smeigtuko pagalba išimamas kauliukas. Tokiu budu įšimame visus kauliukus. 
  4. Išpilstome želatiną į formą ~2 mm storiu ir išdėliuojame vyšnias be kauliukų. Užpilame 1/3 želatinos ir pašauname į šaldytuvą kol sustings.

  5. Darome varškės sluoksniuką - suplakame grietinėlę, įdedame varškę, medų, 1/3 želatinos, vanilę ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. 
  6. Išpilstome ant sustingusio vyšnių sluoksnio ir vėl pašauname į šaldytuvą kol sustings.
  7. Ruošiame šokoladinį-kokosinį pagrindą - sumaišome kokosų drožles su kokosų pienu, kokosų aliejumi, likusia želatina ir įdedame medaus arba agavos pagal skonį (aš įdėjau 1 a.š. agavos sirupo). Jeigu masė gaunasi per tiršta - įpilkite biski virinto vandens.

  8. Paskirtstome šaukšteliu atsargiai ant sustingusio varškės sluoksnio ir vėl dedame tortuką į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, o geriausia - palikti jį per naktį. 


  9. Kai tortukas sustingsta - ištraukiame, atsargiai "atklijuojame" formos kraštus nuo torto ir padarome "upside-down" ant torto lėkštutės (t.y. uždedame tortui skirtą lėkštę ant formos ir perverčiam). 
  10. Nuimam atsargiai formą ir viskas. Tortukas paruoštas! 
Skanaus :) 

Štai toks gavosi pas mus:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI