Kartą pabandęs negali sustoti :) Šiandien gaminome sūrio tortuką su šviežiais abrikosais ir džiovintom spanguolėm, gavosi skanus, gaivus. Šį kartą vietoj maskarponės pabandžiau su rikotos sūriu pasidaryti - gavosi labai skanus, drąsiai galima daryti :) Dalinuosi receptuku su Jumis =)
Ingredientai:
- 250 g. rikotos sūrio;
- 180 g. varškės (0,5 rieb.);
- 100 ml. kokosų pieno;
- medaus arba agavos;
- 20 g. želatinos;
- 300 ml. šilto virinto vandens;
- 1/2 a.š. trintos vanilės;
- 1 a.š. citrinos sulčių;
- 4-5 vnt. abrikosų;
- pora saujų džiovintų spanguolių;
- sauja migdolinių riešutų;
- 7 šviežios datulės;
- biski šilauogių;
- aguonos.
Paruošimas:
- Ištirpiname želatiną virintame šiltame vandenuke, įdedame šaukštelį agavos sirupo ir citrinos sulčių. Išpilstome 1 mm. storiu į tortams skirtą silikoninę formą.
- Išplauname abrikosus, šilauoges ir džiovintas spanguoles.
- Supjaustome abrikosus skersai ir gražiai išdėliojame formoje, į vidų kiekvienos abrikoso skiltelės įdedame po spanguolę, tuščias vieteles galite užpildyti arba spanguolėm arba perpus supjaustytomis šilauogėmis. P.S., galite naudoti šviežias spanguoles, arba kitas uogas.
- Ant viršaus "paveiksliuko" arbatiniu šaukšteliu dar išpilstome želatiną, kad +/- padengtų abrikosus, ir pastatome į šaldytuvą. (P.S., pusė želatinos turi likti rikotos sluoksniui).
- Tuo metu ruošiame rikotos sluoksnį: sumaišome rikotą, varškę, želatiną, kokosų pieną, vanilę, medų ir gerai sublendaruojame iki vientisos masės.
- Išpilstome ant sustingusių abrikosų ir išdėliojame padą iš migdolų riešutukų, supjaustytų datulių ir aguonų (P.S., vietoj aguonų galite naudoti smulkintą juodąjį šokoladą :)
- Pašauname porai val. į šaldytuvą.
- Išimam tortuką labai atsargiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą