O štai ir receptukas ;)
Ingredientai:
- 300 g. maskarponės sūrio;
- 180 g. varškės;
- 20 g. želatinos;
- 300 ml. šilto virinto vandens (želatinai ištirpinti);
- 1 a.š. citrinos sulčių;
- 100 ml. kokosų pieno;
- 1 a.š. trintos vanilės;
- medaus arba agavos pagal skonį;
- 3 vnt. kiaušinių baltymai;
- 3 v.š. migdolų miltų;
- 200 g. aviečių.
Paruošimas:
- Ištirpiname želatiną, įdedame šaukštelį agavos sirupo ir citrinos sulčių. Viską išmaišome ir 1-2 mm. storiu paskirstome ją ant silikoninės torto formos.
- Išplauname uogas ir išdėliojame. Braškes supjaustome perpus. Man gavosi toks paveiksliukas :)
- Pašauname į šaldytuvą ir ruošiame antrą sluoksnį - sumiksuojame maskarponės sūrį, varškę, likusią dalį želatinos, kokosų pieną, vanilę, medų ar agavą pagal skonį.
- Pusę gautos masės išpilame ant sustingusio žele sluoksnio ir vėl pašauname į šaldytuvą ko sustings.
- Į likusią dalį įdedame avietes ir viską gerai sumiksuojame.
- Kol antras sluoksnis stingsta - ruošiame tortuko pagrindą - suplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų su agava ir druskyte (lb lb mažai - ant peilio galiuko). Įdedame migdolinius miltus, viską išmaišome ir išdėliojame kaip blyną ant kepimo popieriaus. Pašauname į iki 170 C įšildytą orkaitę 15 min.
- Sumiksuojame ir išpilstome avietinį sluoksnį ir uždedame būsimo tortuko pagrindą. Jeigu pagrindas gavosi mažesnis negu torto forma - pasistenkite jį "panardinti".
- Viską vėl pašauname į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, bet geriausia palikti visai nakčiai.
- Paskui padarome "upside-down" ir tortukas paruoštas. P.S. įšimame labai atsargiai, kad neprisiklijuotų kraštai. Šis variantas geras tuo, kad jis jau ir papuoštas, tad paskui nereikia sukti galvos kuo papuošti :)
Skanaus!
P.S., jeigu turite klausimų ar komentarų - rašykite! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą