Sūrio tortas "Uogų džiaugsmas"


Vasaros akimirkom prie kavos ar arbatos puodelio pamėgti sūrio tortai - tiesiog atgaiva sielai :) Dabar daug įvairių uogų - kviečiu eksperimentuoti ir kurti savo svajonių tortukus. Šiandien noriu pasidalinti šventinio tortuko receptuku iš įvarių uogų su keliais sluoksniais - vienas vanilinis, kitas - avietinis. Patinka ir mažiems, ir dideliems      

O štai ir receptukas ;) 

Ingredientai:
  1. 300 g. maskarponės sūrio;
  2. 180 g. varškės;
  3. 20 g. želatinos;
  4. 300 ml. šilto virinto vandens (želatinai ištirpinti);
  5. 1 a.š. citrinos sulčių;
  6. 100 ml. kokosų pieno;
  7. 1 a.š. trintos vanilės;
  8. medaus arba agavos pagal skonį;
  9. 3 vnt. kiaušinių baltymai;
  10. 3 v.š. migdolų miltų;
  11. 200 g. aviečių.
Paruošimas:
  1. Ištirpiname želatiną, įdedame šaukštelį agavos sirupo ir citrinos sulčių. Viską išmaišome ir 1-2 mm. storiu paskirstome ją ant silikoninės torto formos.
  2. Išplauname uogas ir išdėliojame. Braškes supjaustome perpus. Man gavosi toks paveiksliukas :)
  3. Pašauname į šaldytuvą ir ruošiame antrą sluoksnį - sumiksuojame maskarponės sūrį, varškę, likusią dalį želatinos, kokosų pieną, vanilę, medų ar agavą pagal skonį.
  4. Pusę gautos masės išpilame ant sustingusio žele sluoksnio ir vėl pašauname į šaldytuvą ko sustings. 


  5. Į likusią dalį įdedame avietes ir viską gerai sumiksuojame. 
  6. Kol antras sluoksnis stingsta - ruošiame tortuko pagrindą - suplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų su agava ir druskyte (lb lb mažai - ant peilio galiuko). Įdedame migdolinius miltus, viską išmaišome ir išdėliojame kaip blyną ant kepimo popieriaus. Pašauname į iki 170 C įšildytą orkaitę 15 min. 

  7. Sumiksuojame ir išpilstome avietinį sluoksnį ir uždedame būsimo tortuko pagrindą. Jeigu pagrindas gavosi mažesnis negu torto forma - pasistenkite jį "panardinti". 


  8. Viską vėl pašauname į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, bet geriausia palikti visai nakčiai.
  9. Paskui padarome "upside-down" ir tortukas paruoštas. P.S. įšimame labai atsargiai, kad neprisiklijuotų kraštai. Šis variantas geras tuo, kad jis jau ir papuoštas, tad paskui nereikia sukti galvos kuo papuošti :)
Skanaus!








P.S., jeigu turite klausimų ar komentarų - rašykite! :) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI