Migdoliniai sausainiai :)


Taigi taigi, praeitame straipsniuke dalinausi migdolinio pienuko receptu, tačiau po jo paruošimo liko laaabai daug nepanaudotų maltų riešutų. Galvojau "ką gi su jais daryti" iš tikrųjų nesinorėjo išmesti tokio gero daikto, tad nutariau paeksperimentuoti - iš dalies maltų riešutų pasidariau sausainiukus, iš kitos dalies - saldainiukus. Visiems labai patiko, tad nutariau pasidalinti receptuku! :)

Ingredientai:
  • 200 g. migdolinių miltų arba trintų riešutų (pvz., likusių po migdolinio pieno gaminimo);
  • 1 v.š. avižų miltų;
  • 2 v.š. kokoso drožlių;
  • 100 g. sviesto;
  • agavos pagal skonį
Paruošimas:
  1. Gerai išmaišome visus ingredientus.
  2. Suformuojame 2-3 cm. storio "dešrelę" ir supjaustome.

  3. Suformuojame rutuliukus, juos biski prispaudžiame, kad gautųsi maži stori blinukai ir dedame kiekvieną į mažą popierinę keksiuko formelę (galima ir be tų formelių, užtenka iškloti skardą kepimo popieriumi). Papuošti galite goji uogomis, riešutais, sezamo sėklomis, moliūgo sėklomis ir pan. Pastebėjimas dėl džiovintų vaisių ir uogų - jie mėgsta greitai "prisvilti" :) 
  4.  Pastatome į iki 180 C įkaitintą orkaitę ~ 20 min. Stebėkite ar nesvyla viršaus papapuošimas. Jeigu nutarėte be popierinių formelių gaminti - sausainiukai gaminasi greičiau. Kai gražiai "parausta" laikoma, kad jie paruošti. 
  5. Ištraukiame iš orkaitės ir duodame atvėsti, ant viršaus galima pabarstyti kokoso drožlėmis, arba kakava, cinamonu, kardamonu - kaip labiau patinka.
Skanaus ir ačiū, kad skaitote! :)





1 komentaras:

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI