Vakarienei ar priešpiečiams labai tinka kefyras. Jame gausu gerųjų bakterijų, padedančių palaikyti žarnyno bakterijų pusiausvyrą. Kefyre esančios bakterijos suardo daug laktozės ir pieno baltymų, todėl mes paprastai geriau juos toleruojame. Ilgą laiką gerdavau tiesiog kefyrą, paskanintą chia sėklomis ir cinamonu. Paskui biski atsibodo ir nutariau eksperimentuoti. Jau tikriausiai matėte kokteilio "Ale Pina Colada" receptuką (kefyro kokteilis su rukola, ridikėliu, porais ir chia seklomis). Šiandien sumąsčiau kitą variantą - "geltonąjį" kefyro kokteilį. Gavosi skanus, aišku ne saldus, bet labai labai gaivus, kadangi naudojau agurkus (kuo jų daugiau įdėsite, tuo kokteilis bus gaivesnis).
Ingredientai vienai porcijai:
- 200 ml. kefyro (3,2 proc. rieb.)
- 30 g. agurko be žievelės
- 5 g. rukolos (galima ir daugiau :)
- 1/3 a.š. ciberžolės prieskonių
Paruošimas
Visus ingredientus, išskyrus chia sėklas, sumaišome blendariu iki vientisos masės. Išpilstome į gražią taurę ar stiklinę. Paskaninam chia sėklomis ir, jeigu kam reikia - galima paskaninti druska, bet aš to nedariau. Turėkite omenyje, kad druska kelia kraujospūdį. Skanaus! :)
MAISTINĖ VERTĖ (vienos porcijos)
Energinė vertė | 135,66 Kcal |
Angliavandeniai | 9,43 g |
Baltymai | 7,59 g |
Riebalai | 6,5 g |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą