Vakar gaminau įdarytas geltonąsias paprikas - tikrai verta dėmesio idėja pietums! ;) P.S. gaminimas tikrai nesudėtingas, o rezultatas gaunasi labai labai labai skanus, sveikas ir gražus. Tiktų netgi šventiniam stalui. Be to, didelė nauda mūsų organizmui, ypač pavasario metu... Paprikoje labai daug vitamino C, kurio reikia mūsų imuniteto darbui palaikyti, jautenoje - geležies, reikalingos mūsų hemoglobino atsargoms papildyti. Taigi, prašome išbandyti! :)
Ingredientai :
- 3 didelės saldžiosios paprikos (apie 700 g.)
- 500 g. malto jautienos kumpio
- 5-6 vidudinio dydžio svogūnų (apie 400 g.)
- kiaušinis (1 vnt.)
- 130 g. mocarella sūris (vienas "burbulas")
- 1 a.š. ciberžolės
- 1 a.š. maltos paprikos
- 1 a.š. druskos (naudojau Himalajų)
- 1 a.š. raudonėlių
- 3 a.š. lydyto sviesto
- 60 g. basmati ryžių (jų žemas glikeminis indeksas)
- malti juodieji pipirai, malta kalendra, maltos garstyčios (pagal skonį)
- garnyrui: batatas (saldžioji bulvė) (1 vnt.), pusė cukinijos, pomidoriukai ir rukola.
Gaminimas:
Nuplauname paprikas (galima ruošti raudonas, geltonas, oranžines saldžiąsias paprikas, kaip Jums labiau patinka). Perpjauname kiekvieną papriką perpus ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Nuo batato nulupame žievelę, išplaunam ir supjaustom grėžinėliais, išdėliojame aplink paprikų.
Įkaitiname keptuvę, įdedame lydytą sviestą, smulkiai supjaustome svogūnus ir apkepame juos. Į didelį indą sudedame visus ingredienus paprikos įdarui: maltą kumpį, kiaušinį, ryžius, ciberžolę, papriką, druską, raudonėlius, maltus pipiriukus, apkeptus svogūnus, viską labai gerai išmaišome ir įdarome paprikas.
Galiausiai supjaustome mocarellą ir išdeliojame ant paprikų, papuošiame supjaustyta cukinija ir pomidoriukais. Jeigu nemėgstate mocarellos sūrio, galite tiesiog supjaustyti griežinėliais didelį pomidorą ir išdėlioti ant paprikų :) Viską pašauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 min. Skanaus! :)
Garnyras gali būti Jūsų pageidaujamas, tačiau sveikiausias pasirinkimas būtų salotos, grikiai, rudieji ryžiai arba basmati ryžiai (dėl jų žemo glikeminio indekso). Visi šie produktai neturi glitimo.
Kas skaičiuoja kalorijas ar angliavandenius, toliau pateikiama maistinė vienos įdarytos paprikos vertė.
MAISTINĖ VERTĖ (vienos puselės įdarytos paprikos)
Energinė vertė | 249,43 Kcal |
Angliavandeniai | 20,44 g |
Riebalai | 7,85 g |
Baltymai | 23,87 g |
Gražios saulėtos dienos ir puikios nuotaikos!
Nadia :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą