Vaisinis varškės tortas


Dalinuosi receptuku vaisinio varškės tortuko - skanus ir lengvas. Ši kartą su vaisiais ir uogomis :) Gražu, sveika ir naudinga tiek mažiems, tiek dideliems! Ps., apie želatinos naudą rašiau čia. 

Ingredientai:
  • 20 g. želatinos (visas pakelis);
  • 360 g. varškės (9 proc. rieb., bet galima ir 0,5);
  • 100 ml. kokosų pieno;
  • 5 a.š. kokoso drožlių;
  • 300 ml. šilto virinto vandens (želatinai ištirpinti)
  • aguonų (pora šaukštelių papuošimui);
  • šilauogių (papuošimui);
  • 1  vnt. mango;
  • 1 vnt. persikas;
  • 1 a.š. vanilės;
  • 2 a.š. su kaupu medaus arba agavos (pagal skonį).

Gaminimas:
  1. Ištirpiname želatiną vandenuke (gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumuliukų, jeigu reikia - pakaitiname), įdedame agavos ir išmaišome.
  2. Į silikoninę formą išpilame 1/3 želatinos pirmajam sluoksniui (papuošimas) - išdėliojame aplink šilauoges, viduriuke pabarstome aguonų. Pašaunam į šaldytuvą kol sustings.


  3. Antrasis sluoksnis - vaisinis. Nulupame žieveles ir supjaustome vaisius. Sublendaruojame ir įpilame pusę likusios želatinos. Pašauname į šaldytuvą kol sustings.



  4. Tuo metu pagaminame trečia sluoksnį - vanilinės varškės. Sublendaruojame varškę, kokosų pieną ir drožles, medų, vanilę ir želatiną iki vientisos masės. Užpilame ant sustingusio vaisių sluoksnio. Štai ir viskas - vėl pašauname į šaldytuvą kol sustings (nemažiau 2 val.). 

  5. Varškės sluoksnį galima pabarstyti aguonomis arba kokosų drožlėmis, arba pasigaminti torto padą  (žr. kt. tortų receptukus čia ) :) 
  6. Kai sustings tortukas - padarom "upside-down" ant torto lėkštės. Prieš tai atsargiai "atklijuojame" formos kraštus nuo torto, kad nepriliptų. 


Lėkštę šventinei progai galima gražiai papuošti :)

Skanaus! O štai ir daugiau nuotraukyčių!









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

NAUJAUSIAS RECEPTUKAS :)

Cukinijų sūriniai blyneliai

Sūrio megėjams - dėmesio :) Visai netyčia gavosi skanūs cukinijų blyneliai su fetos ir čederio sūriais :) 

POPULIARIAUSI RECEPTUKAI