Dalinuosi receptuku vaisinio varškės tortuko - skanus ir lengvas. Ši kartą su vaisiais ir uogomis :) Gražu, sveika ir naudinga tiek mažiems, tiek dideliems! Ps., apie želatinos naudą rašiau čia.
Ingredientai:
- 20 g. želatinos (visas pakelis);
- 360 g. varškės (9 proc. rieb., bet galima ir 0,5);
- 100 ml. kokosų pieno;
- 5 a.š. kokoso drožlių;
- 300 ml. šilto virinto vandens (želatinai ištirpinti)
- aguonų (pora šaukštelių papuošimui);
- šilauogių (papuošimui);
- 1 vnt. mango;
- 1 vnt. persikas;
- 1 a.š. vanilės;
- 2 a.š. su kaupu medaus arba agavos (pagal skonį).
Gaminimas:
- Ištirpiname želatiną vandenuke (gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumuliukų, jeigu reikia - pakaitiname), įdedame agavos ir išmaišome.
- Į silikoninę formą išpilame 1/3 želatinos pirmajam sluoksniui (papuošimas) - išdėliojame aplink šilauoges, viduriuke pabarstome aguonų. Pašaunam į šaldytuvą kol sustings.
- Antrasis sluoksnis - vaisinis. Nulupame žieveles ir supjaustome vaisius. Sublendaruojame ir įpilame pusę likusios želatinos. Pašauname į šaldytuvą kol sustings.
- Tuo metu pagaminame trečia sluoksnį - vanilinės varškės. Sublendaruojame varškę, kokosų pieną ir drožles, medų, vanilę ir želatiną iki vientisos masės. Užpilame ant sustingusio vaisių sluoksnio. Štai ir viskas - vėl pašauname į šaldytuvą kol sustings (nemažiau 2 val.).
- Varškės sluoksnį galima pabarstyti aguonomis arba kokosų drožlėmis, arba pasigaminti torto padą (žr. kt. tortų receptukus čia ) :)
- Kai sustings tortukas - padarom "upside-down" ant torto lėkštės. Prieš tai atsargiai "atklijuojame" formos kraštus nuo torto, kad nepriliptų.
Lėkštę šventinei progai galima gražiai papuošti :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą