Vienas skaniausių ir riebiausių tortukų buvo būtent šis, kasdien tokio nevalgysi, bet puikiai tiks šventinei progai! Patiko ir mažiems, ir dideliems, tad prašome išbandyti! ;)
Aktyvus gaminimo laikas ~20 min. + porą val. šaldytuve.
Taigi, dalinuosi receptuku.
Ingredientai:
Viršutinis maskarponės sūrio sluoksnis:
- 500 g. maskarponės sūrio
- 180 g. varškės (9 proc. rieb.)
- 120 g. medaus (daugiau ar mažiau pagal skonį)
- 50 g. grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 20 g. želatinos
- 200 ml. šilto virinto vandens (želatinai)
Antrasis - plaktos grietinėlės sluoksnis:
- 100 g. braškių
- 150 ml. grietinėlės
- 20 g. želatinos
- 100 ml. šilto virinto vandens
- 60 g. medaus
- 15 g. aguonų
Papuošimui:
- 2 mandarinai
- 50 g. juodojo šokolado (virš 72 proc. kakavos)
Paruošimas:
- Ištirpiname šiltame virintame vadnenyje želatiną viršutiniam sluoksniui - pakaitiname ant mažos ugnies, tik jokiu būdu neleidžiame užvirti. Duodame atvėsti. (P.S., želatinos galite įdėti daugiau, jeigu norite, kad tortukas būtų kietesnis).
- Sublendaruojame maskarponės sūrį, varškę, medų, grietinėlę, įpilame visą želatiną ir viską gerai išmaišome.
- Paruošiame silikoninę formą - gražiai išdėliojame mandarinų skilteles ir pilame pirmąjį sluoksnį. Pastatome į šaldytuvą, kol sustings.
- Ištirpiname želatiną antrajam tortuko sluoksniui.
- Atskirai sutriname braškes su medumi.
- Išplakame grietinėlę, įpilame želatiną, sutrintas uogas su medumi ir aguonas. Viską gerai išmaišome ir užpilame ant sustingusio pirmojo sluoksnio.
- Vėl pašauname į šaldytuva +/- 2 val., bet jeigu niekur neskubate - geriausia palikti visai nakčiai - geriau sustings :)
- Atsargiai išimame iš formos, padarome "upside-down".
- Galiausiai sutriname juodąjį šokoladą ir pabarstome tortuką.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą